Frans Bouwmeester

 
Oorspronkelijk was ik werkzaam met een eigen bedrijfje in de IT. Daarnaast heb ik ook altijd grote interesse gehad in spirituele zaken en hier regelmatig cursussen in gevolgd.
 
Na 2000 besloot ik een tijdje te stoppen met werken om eens te voelen hoe het is om helemaal niets te moeten en te kijken wat er vanuit daar zou ontstaan en waar ik echt blij van zou worden.
 
Ik merkte dat ik het fijn vond om minder met mijn hoofd bezig te zijn en meer met mijn handen te creëren. Ik heb toen naast allerlei kluscursussen ook een opleiding tot stukadoor gevolgd.
 
Voordat ik de opleiding tot ademcoach ben gaan volgen was ik al geboeid door de eenvoud en effectiviteit van het ademen. Het ademen is een goede manier om minder vanuit je hoofd en meer vanuit je hart te leven.
 
Ik geloof dat we allemaal diep van binnen nog iets van een ‘spelend kind’ in ons hebben. Dit kind staat o.a. voor onze levensvreugde en creativiteit. Hoe meer we in ons hoofd zijn gaan zitten om te overleven en controle te houden hoe meer we zijn afgesneden van deze levensenergie.
 
Bij de keuzes in mijn leven laat ik me dan ook vaak leiden door me af te vragen of ik er een blij gevoel van krijg. Om die reden ben ik in die tijd ook veel tijd gaan besteden aan het maken van muziek  (handpan, de djembé en de accordeon). Deze muziek zet ik ook regelmatig in bij de ademcirkels.
Laura Ferrarini
 
Het meest typerend aan mij is dat ik een echt mensen mens ben. Ik ben naast ademcoach van vele markten thuis, zo werkte ik jarenlang met veel plezier in het bedrijfsleven. Na twee grote nekoperaties kwam het ademwerk in mijn leven, dat was voor mij ‘life-changing’. Ik voelde meteen dat wil ik anderen ook laten ervaren. Als ademcoach maak ik tijdens het geven van het ademwerk dankbaar gebruik van rebalancing technieken en mijn ervaring in het oplossingsgericht werken. 
 

Tijdens elke ademsessie is het weer wonderlijk, hoe het bewust bezig zijn met de ademhaling zoveel positieve invloed heeft. Elke ademsessie is uniek en dat maakt het werken met de adem zo boeiend. Het mooie is dat we de ademhaling altijd bij ons hebben. Door meer bewust te zijn van onze ademhaling, kan het ons op elk moment of in een lastige situatie positief beïnvloeden. De adem kan zo krachtig en bevrijdend voor ons allen werken.

Samenwerken en daarin gebruik maken van elkaars kwaliteiten is voor mij verrijkend. Dat maakt het werken met Frans zo prettig. We hebben allebei een totaal andere persoonlijkheid met daarbij behorende kwaliteiten. Daardoor vullen we elkaar goed aan. Voor de deelnemers biedt dat een veilige prettige setting.

Ik heb nog steeds veel affiniteit met het bedrijfsleven. Er wordt op werkgebied nog veel van ons gevraagd. Stress en gevoel van moeten presteren, week in, week uit, komt ons allen bekend voor. Door bewust te worden van onze ademhaling  kunnen we deze patronen herkennen, erkennen en veranderen. Letterlijk van hard werken naar werken met het hart. Daar ligt mijn hart. Blij word ik er van om jou daarin te mogen begeleiden.

Patronen weet ik bij jou inzichtelijk te maken en help jou om deze te doorbreken, zodat je weer jouw eigen ruimte kan voelen. Cliënten ervaren mijn  rustige uitstraling, warmte, zorgzaamheid en speelse/lichte energie als prettig en voelen zich veilig.  Je bent welkom.